Segítség

Bevezetés

A tavalyi évben a nagy sikert elért nevezési rendszeren nem változtattunk semmit. Így a megszokott felületen lehet idén is nevezni a tanulókat.

Könnyebb használatot elősegítendő, készült el ez a rövid leírás is, mely lépésről lépésre mutatja be, hogyan kell használni az oldalt. Ha valakinek az átolvasás után is kérdése van, a leírt elérhetőségeken érdeklődhet személyesen is.

Vissza a tetejére

Bejelentkezés

Minden a versenyben résztvevő iskola levélben kapja meg a bejelentkezéshez szükséges azonosítót és jelszót. Egy intézménynek egy azonosítója van csak.
A belépéshez a http://www.amv-marcali.hu/nevezes oldalról lehet eljutni a nevezés oldalára. Itt először az azonosítót majd a jelszót megadva lehet belépni az oldalra. A belépés után az intézményünk adatait láthatjuk.

Nézze meg a bejelentkezéshez kapcsolódó videós segítségünket!
Vissza a tetejére

Adatok módosítása

A sikeres bejelentkezést követően az intézményünk adatait láthatjuk. A módosítható adatokat át tudjuk írni. A módosítást véglegesíteni kell a mentés gommbal.
Az e-mail és az intézményi telefon mező nem lehet üres. Ezt a program nem engedi. Az e-mail cím pontos megadása azért is fontos, mert ezen keresztül közöljük a fontosabb információkat is. Amennyiben olyan adatot szeretnénk módosítani, amelyre nincs lehetőségünk, akkor azt a változások bejelentése menüpontban tehetjük meg. A további teendőket a változások bejelentése fejezetben olvashatja.

Nézze meg az adatmódosításhoz kapcsolódó videós segítségünket!
Vissza a tetejére

Tanulók nevezése

A versenyre tanulókat kell nevezni. Ezt a Tanulók nevezése menüpontban lehet megtenni. Amennyiben rákattintunk a menüre, akkor a tanulók nevezése oldal látszódik. Itt felül a cím alatt két gomb látható. Az egyikkel a már felvitt és kijelölt tanulókat lehet törölni. A másik gombbal pedig új tanulót lehet felvinni.

Új tanuló felvitele
Amennyiben az új tanuló felvitele gombra kattintunk jutunk el az adatokat kérő oldalara. Itt megadhatjuk a tanuló nevét, évfolyamát, és felkészítő tanáraik nevét. A kötelezően kitöltendő adatok: a név, az évfolyam, és legalább egy felkészítő tanár neve. Ha ezt nem tesszük meg, akkor a program egy hibaüzenetet generál, amivel jelzi, hogy mi hiányzik még, és természetesen addig NEM is lesz a tanuló nevezve, amíg nem adjuk meg a megfelelő adatokat. Ha sikeres volt a mentés, akkor az oldal visszatér a már ismert nevezéses főoldalra jelezve azt ,hogy sikerült a tanuló nevezése. Ezáltal már a listában is láthatjuk. A listában látható a tanuló után kért összeg is, és a nevezés dátuma is.
Fontos információ: A tanuló az oldalra való felvitelének az időpontja számít a nevezés idejének, így ettől függ, hogy mekkora összeget kell fizetni a tanuló után. Ezt a rendszer automatikusan számolja. Ezen változtatni nem lehet.

Nézze meg a tanuló felviteléhez kapcsolódó videós segítségünket!


Tanuló módosítása
Amennyiben észleljük a listában, hogy valamely tanulói adat nem megfelelő, módosíthatjuk azt. Nincs más dolgunk mint a listában a módosítandó tanuló sorára kattintunk egyet, majd a megjelenő ablakban értelemszerűen módosítjuk az adatokat. A kötelezően megadandó adatok szabálya itt is érvényesül, ezt a program figyeli és nem engedi a módosítás végrehajtását addig, amíg nincs megadva minden kötelezően megadandó adat.
Fontos információ: A módosítás NEM változtat a nevezés dátumán. Marad az eredeti nevezési dátum, míg HA TÖRLÉSRE KERÜL és utána ÚJBÓL felvisszük akkor az ÚJ NEVEZÉSNEK számít.

Nézze meg a tanuló módosításához kapcsolódó videós segítségünket!


Tanuló törlése
Ha valamilyen okból szeretnénk törölni valakit a listából, azt egyszerűen megtehetjük a listában a tanuló adatsorának végén található piros kereszttel. Ha egyszerre több tanulót szeretnénk törölni, azt aúgy tehetjük meg, hogy előtte a törlendő tanulókat kijelöljük a név előtt található jelölőnégyzetre való kattintással, majd megnyomjuk a kijelöltek törlése gombot.
A program mindennemű törlés előtt felteszi a kérdést, hogy biztosan törölni akarunk e. Ennek oka az, hogy a törlés végleges, visszaállítani a törölt adatot nem lehet, így jól gondoljuk meg, hogy törlölni akarjuk e kiválasztott tanuló(ka)t.

Fontos információ: Minden tanulói nevezéssel kapcsolatos tevékenység (új felvitele, módosítás, törlés) csak akkor engedélyezett, ha van verseny, és még nem járt le a nevezési határidő. A határidő lejárta után csakis megtekintési lehetőség van.

Nézze meg a tanuló törléséhez kapcsolódó videós segítségünket!
Vissza a tetejére

Helyszín választása

A nevezéshez szükséges egy versenyhelyszín kiválasztása. A versenyhelyszín az a helyszín, ahol a megyei fordulót írják a tanulók. Amennyiben a nevezés lezárátáig nem történik meg versenyhelyszín választás, úgy a közelebbi versenyhelyszínek valamelyike lesz kijelölve az iskola tanulói számára. A program azonban folyamatosan figyelmeztet kilépéskor, hogy még nincs kiválasztva versenyhelyszín.
A helyszin kiválasztásához a megfelelő menüpontra való kattintással jutunk el. A megjelenő oldalon ki kell választanunk, hogy melyik megyében keressük a verseny helyszínet. Majd egy várost választva láthatjuk az összes kiválasztható iskola nevét és címét. Amelyikre rákattintunk az lesz az általunk kiválasztott versenyhelyszín.
Ha módosítani kívánjuk a helyszínt, akkor először törölnünk kell a már meglévő helyszínt és így újrakezdhetjük az egész kiválasztásos folyamatot.
Fontos információ: Ha töröltük a versenyhelyszínt és nem fejezzük be az új kiválasztását, akkor nem lesz érvényes kiválasztott versenyhelyszín. Erre a program is külön fog figyelmeztetni.

Nézze meg a helyszín választásához kapcsolódó videós segítségünket!
Vissza a tetejére

Számlázási adatok

A nevezések után fizetendő összegeket számlázzuk. Amennyiben az iskola nem ad meg más számlázási címet, úgy a számla az iskola nevére készül el. Ha szeretnének megadni egy alapítványt vagy egy céget, akinek a számla kell, akkor azt a számlázási adatok menüpontnál teheti meg. Itt kötelező megadni a cég vagy alapítvány nevét az adószámát, a címet, és azt, hogy a nevezésekből hány db - ot szeretnének erre a cégnévre számlázni. A beírt érték nem lehet több, mint az űrlapmező mellett feltüntetett összesen szám.
Ha kétféle nevezésünk van (alapdíjas, emeltdíjas) akkor a program ezt jelzi, és ennek megfelelően megjelenik két rublika (űrlapmező). Ilyenkor a cég nevére mind a kétféle nevezési típusból számlázhatunk, de itt is érvényes az előbbi limit.
Ha nem írunk az adott számlára minden nevezést a maradék az iskola nevére kerül, vagy egy új számlázási cím megadása során egy új cég vagy alapítvány nevére is kerülhet.
Fontos információ: Bármennyi számlázási címet megadhatunk. Ebben nincs korlátozás. A megadott számlázási címek mindig csak az adott évi versenyre vonatkoznak.

Nézze meg a számlázáshoz kapcsolódó videós segítségünket!
Vissza a tetejére

Változások bejelentése

Amennyiben olyan adatot szeretnénk módosítani melyet nem tudtunk az adatok módosítása menüben. (Pl.: iskola neve vagy adószáma) akkor azt a változások bejelentése menüben lehet megtenni. A megjelenő oldalon írjuk le a kérést, a változtatást indokoljuk meg és kattintsunk az elküldés gombra. Így a kérés elküldésre kerül, amire hamarosan reagálnak munkatársaink. Nagyon fontos, hogy a megfelelő adatok szerepeljenek az adatbázisban, így rendkívül fontos ezen űrlap használata bármely rossz adat bejelentésére.

Nézze meg a változás bejelentéséhez kapcsolódó videós segítségünket!
Vissza a tetejére

Elérhetőségek

  • Információ, számlázás, adminisztráció

    Mikszáth Kálmán Utcai Általános Iskola

Vissza a tetejére