Alapműveleti Matematikaverseny
2019

AMV kisokos

A verseny clja

A verseny clja a tanulk szmolsi s kalkulcis kpessgnek mrse s a tanulk tudsnak sszevetse. Nem csak a logikus gondolkodst mrjk, hanem a mindennapi letben gyakori kalkulcis s szmolkpessget is. Az iskolai fordul sszelltsa diagnosztikus felmrst biztost a nevelő szmra. A feladatsor egyszerű s sszetett alapfeladatok kiszmtst ignyli, amelyek a 4-8. osztlyos matematika tants rszei, sokszor kvetelmnyei. A kt fordulra sszelltott feladatsorok nagyfok koncentrlst, a megoldshoz val legegyszerűbb t ismerett kvnjk, de a "szolgai" megolds is clravezető. A feladatlap egyszerű s gyors javthatsga a tanr s a dik szmra gyors rtkels lmnyt is nyjtja.

A feladatok tematikja

Műveletek

sszeads, kivons, szorzs, oszts, hatvnyozs, ngyzetgyk, sszehasonlts, abszoltrtk, kerekts, behelyettests, azonossgok alkalmazsa, műveletek sorrendje, műveletek tulajdonsgai, mennyisgek tvltsa

Szmhalmazok

termszetes, egsz, racionlis, irracionlis

Szmok alakja

egsz, trt, vegyes, tizedes trt, arny, szzalk, hatvny, norml alak

Mennyisgek

hosszsg, tmeg, idő, szg, kerlet, terlet, felszn, trfogat

Az rtkels eredmnye

A helyezsek megllaptsa az elrt sszes pontszmok szerint trtnik. Pontegyenlősg esetn a 3 pontot rő vlaszokbl tbb j megoldst elrt tanul helyezse a jobb. Ha az előbbiek is megegyeznek vagy nincs 3 pontos feladat, akkor a 2 pontos feladatokra adott helyes vlaszok magasabb szma dnt a jobb helyezsről. Ha ezekben is egyezs van, akkor az kapja a jobb helyezst, akinek a feladatsor kezdettől indulva ksőbb van az első hibs vlasza.

Nevezs

Jelenleg nincs meghirdetve verseny. A versenykirsrl - amennyiben regisztrlt felhasznlnk - kap majd rtestst. A nevezssel kapcsolatos ltalnos tjkoztat:
A megyei fordulra minden tanul nevezhet. Nevezni az albbi oldalon lehet. Az iskola azonostja s jelszava szksges a nevezshez, amit kln levlben kldtnk el minden iskolnak, akik a tavalyi vben neveztek. A nevezsi dj csekken, K&H banki befizetssel vagy tutalssal teljesthető a 10403947 39412267 00000000 szm bankszmlra a Szivrvny Kzalaptvny rszre. Februr 1-től szmlt s csekket kldnk a nevezsi djrl. A befizetst a szmln feltntetett időpontig (egy hten bell) kell teljesteni. A szmlzsi adatokat nagyon krltekintően kell belltani, mert a szmlzs automatikus.

Nyomtathat verzi