Alapműveleti Matematikaverseny
2019

ALAPMŰVELETI MATEMATIKAVERSENY

2016.07.03. 13:58 | nincs kapcsold kp | nincs kapcsold dokumentum
Ez a cikk tbb mint egy ve kerlt fel a honlapra. A benne szereplő informcik a megjelens idejn pontosak voltak, de mra elavultak lehetnek.
Add az iWiW-hez Add a Facebook-hoz
ORSZGOS DNTŐ MARCALIBAN - a Marcali napl hasbjain

Mjus 14-n, szombaton Marcaliba rkeztek az orszg minden rszről a legtehetsgesebb matematikus dikok. Megtelt a Mikszth iskola. Az orszg 114 versenyzőjrt szurkolt mintegy 200 ksrő szlő, csaldtag s felksztő tanr.

A versenyt mind a dikok, mind a tanrok rmmel ltogatjk. Az Alapműveleti Matematikaverseny az orszg msodik legnpszerűbb matematikaversenye a 4-8. vfolyamban. 2001 ta minden vben Somogy megyben a legvonzbb matematikaverseny volt.

Sok tanul szereti megmrni tudst olyan matematikai ismeretekből, amelyek a mindennapi let problminak megoldsban, szmtsokban, mrtkvltsokban jelentkeznek. A feladatsorok ksztsnek alapja a 4-8. osztlyos matematika tananyag.

Sokan nem is tudjk, hogy ez a verseny marcali termk. 1996-ban alkottk meg a Mikszth iskola matematika tanrai s tanti. Azta is vről vre megrendezzk az egsz orszgban a megyei s az orszgos fordult. Ezrt 2004-ben a matematika munkakzssg Marcali Vros Alkoti Djat kapott.

Csak a verseny napjn 20 felnőtt s 15 dik segtett a fogadsban. Az nneplyes eredmnyhirdetsen a vros vezetői s a verseny tmogati adtk t a djakat a legjobbaknak. A gimnzium kollgiuma mr előtte nap dlutn megtelt a tvolrl rkezőkkel. A vendgek fogadsban kiemelkedő szerepe volt Bereczk Balzs alpolgrmesternek. Az nneplő tanulk s felnőttek ebdjt a GYK biztostotta az iskola ttermben. A Mzes Mack stemnyeit sem hagytk ki a vendgek.

A feladatsorok fejlesztse a mikszthos matematikatanrok egsz ves teendője. A feladatlapokat a kezdetek ta nagy gonddal szerkeszti s sokszorostja a Domonkos Nyomda. A djazottak oklevelei is egyediek, mert Kirly Csilla csak erre az alkalomra kszti ezeket. Az esemnyeket fnykpezi Vg Zoltn s kzzteszi a Marcali Portlon. Az első helyezettek serlegeit a Dra Barkcs zlet biztostja vről vre. A knyvjutalmakhoz jelentősen hozzjrul a marcali OTP vezetője, Hossz Andrs. A vros nkormnyzata pedig jelentős plyzati tmogatst nyjt a kltsgekhez vről vre.

A verseny szervezse az internet segtsgvel zajlik, hiszen 4-500 iskola nevezi tanulit. A versenynek nll honlapja van, s sajt adminisztrcis program segti az vi 5000 nevező tanul adatainak ttekintst s feldolgozst, ami Ledniczki Tams programozi munkja.

2016-ban t kollgnk kapott klnleges emlkrmet: Brunner Istvn, Hovth Lajosn Rdics Mrta, Enhoffern Vrs Mria, Fuisz Jnosn, Gal Tiborn, akik ugyan nyugdjasok, de mr 21 ve mindig velnk vannak a verseny rendezsekor. Az rmet Balogh Rita grafikus ksztette.

Zsibors Jzsef

amv-marcali.hu

2019
mrc.
Ebben a hnapban nincs klnleges esemny.