Alapműveleti Matematikaverseny
2018

Országos versenyfelhívás 2016

2015.09.13. 08:54 | nincs kapcsolódó kép | nincs kapcsolódó dokumentum
Ez a cikk több mint egy éve került fel a honlapra. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Add az iWiW-hez Add a Facebook-hoz
A 2016-os országos versenyfelhívás olvasható az Aktuális menüben és letölthető a Letöltések menüből.

Versenykiírás

A verseny célja:  a tanulók számolási és kalkulációs képességének mérése és a tanulók tudásának összevetése.

A verseny résztvevői:    Magyarország általános és középiskoláinak 4-8. évfolyamot végző         tanulói.
A versenyen helyes eredményt kell megadni a felsorolt egyszerű és összetett számolási műveletekre. Az eredmény megadása bármely számformával, alakkal történhet, ha a feladat szövege ezt nem szabja meg. A számításnál csak íróeszköz és papírlap használható.

Az iskolai forduló ideje:  2015. december 1 – 2016. január 31.
Az iskolai forduló feladatsorának összeállítása az előző évek (1996-2014) iskolai fordulós feladatlapjai alapján történik. Minden iskola maga választja ki a feladatokat a verseny feladatgyűjteményeiből.

Az iskolai versenyben minden tanuló 45 perc alatt oldja meg a feladatsort, amely diagnosztikus felmérésnek felel meg. A tanáruk javítja és értékeli a megoldásokat. Ajánlatos a háziverseny feladatait valamennyi tanulóval azonos időben megoldatni.

A megyei forduló ideje: 2016. április 6. – szerda – 14 óra 00 perc
A megyei döntőn évfolyamonként történik a verseny az iskolai fordulóhoz hasonló feladatsor mellett 60 percben. A megoldások javítását követően 16.30-kor, körzeti eredményhirdetésre kerül sor. A körzetében első hat helyezett tanulót oklevéllel, az első hármat tárgyjutalommal díjazzuk.

A megyei forduló helye: 
Budapest főváros, Bács-Kiskun megye, Baranya-Tolna megye, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Fejér megye, Győr-Moson-Sopron megye, Hajdú-Bihar megye, Heves megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Komárom-Esztergom megye, Pest megye, Somogy megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Vas megye, Veszprém megye, Zala megye

A megyei eredményhirdetés ideje:  2016. április 6-28.
A megyei forduló összes feladatlapjának együttes értékelése után a legjobbak meghívást kapnak az ünnepélyes eredményhirdetésre.

Az országos döntő ideje:     2016. május 14. szombat 10 óra
                                helye:    Mikszáth Kálmán Utcai Általános Iskola, Marcali
Az országos döntőre a megyei eredmények alapján minden évfolyamból a legjobb helyezettek kapnak meghívást a megyei fordulós eredményeik országos összesítése után készült rangsor alapján.

Nevezési időszak: 2015. december 1 – 2016. február 1.
A megyei fordulóra minden tanuló nevezhet. A nevezési díj versenyzőnként 1000 Ft. A pótnevezés határideje február 15., költsége egyénenként 1500 Ft, a későbbi nevezések érvénytelenek. Rendkívüli esetben hiányzó tanuló helyébe azonos évfolyamból másik tanuló léphet.

Minden megyére részletes versenykiírás jelenik meg november 15-ig.

Nevezési cím az Interneten: http://amv-marcali.hu

Az iskola azonosítója és jelszava szükséges a nevezéshez, amivel 2011 óta neveztek.
Új iskola nevezése (és a korábbi adatok elvesztése) esetén kérni kell azonosítót és jelszót az amv@mikszath-marcali.hu e-mail címen.

Nevezéskor a következő adatokat kell megadni illetve kiválasztani:
– az iskola e-mail címe,
– tanuló neve, évfolyama (amiben versenyez),
– a verseny helye,
– a felkészítő tanár neve,
– számlacím, fizetés módja.

Egyes adatokat a nevezéskor az iskolák beállíthatják, egyes adatok helyesbítését (pl. az iskola új neve, címe) e-mailben vagy a nevezési oldalon kell kérni. A nevezési adatok a határidőig módosíthatók és később is megtekinthetők.

A nevezési díjat a versenykiíráshoz mellékelt csekken kell befizetni vagy banki átutalással teljesíteni a 10403947-39412267-00000000 bankszámlaszámra a Szivárvány Közalapítvány részére. A nevezési időszakot követően minden iskolának számlát küldünk a fizető részére a megadott postacímre. Ennek teljesítése után válik érvényessé a nevezés.

Tájékozódás:
Honlap:                       http://amv-marcali.hu
E-mail:                        amv@amv-marcali.hu               

2018
okt.
Ebben a hónapban nincs különleges esemény.